вторник, 31 март 2009 г.

Дай, за да ти се даде

От известно време, с нескрито задоволство, наблюдавам паниката на господата от туризма около отлива на летуващи по българското Черноморие. Като причина за това съвсем не е кризата!
Тенденцията е от няколко години . Вчера даже чух как щели да насърчават държавните служители да почиват у нас през лятото с допълнителни нощувки и бонуси.
Няма да крия -радвам се на този отлив. Радвам се от сърце.
Крайно време беше да се усетят!
Драги господа, къде бяхте когато се изсичаха горите? Къде бяхте когато се разкопаваха и унищожаваха дюните? Къде бяхте когато се издаваха разрешителни за строежи ,буквално навсякъде? Къде бяхте ,когато въпреки забраните, се строеше през целия летен сезон? Къде бяхте докато се изсипваха фекалии в морето? Къде бяхте когато бетонираха цялото Черноморие?
Сега се сещате ... И сте в паника! И искате от нас солидарност- да ходим на почивка у нас.
А как да си починем сред една унищожена природа. По добре в панелния рай „Младост” и „Дружба”, отколкото в Слънчев бряг. Бетонът е по-малко.
Така , че не искайте от нас солидарност. Няма на какво отгоре. Има стара и хубава приказка, която казва : „Дай, за да получиш” .
Аз не съм получила нищо , освен гняв и болка от безсилие пред бавното ,но методично унищожаване на природните богатства. Това беше и причината да направя този блог.
А сега искате солидарност... Няма да стане! Няма как да стане.

2 коментара:

Анонимен каза...

Точно тези господа бяха сценаристи, режисьори и изпълнители на това бетониране на Черноморието, а и по планините.

momenti-momenti каза...

Да, давам си ясна сметка за това. Оказа се , че прогнозите ми излязоха точни, което, обаче хич не ме радва. А бе, тъжна картинка...