вторник, 19 май 2009 г.

Ударче под кръста

(само за жени)

Макар че наближаваше четиридесетте, Милена все още минаваше за хубавица. Така поне твърдяха приятели, съседи, роднини и, разбира се, мъжът ù. За този имидж помагаха и веселият нрав, чаровното излъчване, енергията и оптимизмът, с които заразяваше околните. А и сексапилното тяло, което и досега събираше някой и друг поглед по улици и плажове. Тя добре си даваше сметка за оръжията, които има и ги ползваше с удоволствие и финес. Кипеше от живот и се чувстваше отлично. Е, може би понякога уморяваше малко близките с нескончаемите си идеи и начинания. И като че ли прекаляваше с купоните... Енергия, ви казвам.

Преди седмица Милена беше започнала поредната инициатива - ремонт и пълно обновяване на къщата, в която живееха. Падаше си малко перфекционистка и не се задоволяваше с какво да е - всичко трябваше да е красиво и качествено, но не безумно скъпо. Слава Богу, имаше верен усет на ловец и успяваше да го постигне. А и добри приятели, които ù помагаха.

Днес имаше среща с много близка приятелка, Кристина, която работеше във фирма за врати и можеше да ù предложи добра оферта. Пиха кафе и се забавляваха, докато обсъждаха възможностите за добра сделка. Приятелката я изпрати при най-добрия майстор на фирмата, който отгоре на всичко имал слабост към чаровния пол и можел да направи отстъпка от цената.

Зарадвана, Милена с бърза крачка се запъти към новата задача за деня. След около два часа се върна вкъщи, доволна от приличната оферта, която ù бе дал любителят на нежната половинка на човечеството.

.................................................


Звънна ù телефонът. Беше Кристина, леко учудена какво ли се е случило.
Обадила се на майстора да пита дали е идвала една хубавица да поръчва врата, а той казал, че не, за съжаление, днес никакви хубавици не били минавали и нали ги знаем ние готините мацки колко често си менят настроението и плановете. Може би щяла да мине утре или кой знае кога....................................................


Милена горчиво се усмихна и някак набързо и механично приключи разговора. Сипа си чаша вино и седна да прави списък с гостите за четиридесетия си рожден ден.
2 коментара:

Aria каза...

:-))) дамата на 40 освен визия има и стил. все по-тредно се харесва на майстори и все по-лесно - на мъже от по-друга категория

momenti-momenti каза...

Благодаря ти ,мила Aria, за коментара. Много ме устройва! :) ;)