събота, 30 май 2009 г.

Малките,сладките!!! ( The sweet little ones)













Молитва

Нека се помолим за България в утрешния ден...
31 май е световен молитвен ден. Инициативата е част от най-мащабното молитвено движение в историята досега, привлякло президенти, политици, бизнесмени и хора от всяка сфера на обществото с цел да ги обедини за едно по-добро ,светло и осъзнато бъдеще, особено сега, в момент на финансова и екологична криза.


СОФИЯ: Площад „Александър Батенберг” от 18:00ч.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО: Църква „Филаделфия” от 13:00-18:00ч.

РУСЕ: Църква „Божия църква на пророчеството ” от 16:00ч.

БУРГАС: „Залата на операта” от 18:00ч.

ЛОМ: Стадион „Младеново” от 18:00ч.

ВАРНА: Църква “Сион” от 18:00ч.



... Може и в къщи. Важното е да е от сърце!

сряда, 20 май 2009 г.

вторник, 19 май 2009 г.

Ударче под кръста

(само за жени)

Макар че наближаваше четиридесетте, Милена все още минаваше за хубавица. Така поне твърдяха приятели, съседи, роднини и, разбира се, мъжът ù. За този имидж помагаха и веселият нрав, чаровното излъчване, енергията и оптимизмът, с които заразяваше околните. А и сексапилното тяло, което и досега събираше някой и друг поглед по улици и плажове. Тя добре си даваше сметка за оръжията, които има и ги ползваше с удоволствие и финес. Кипеше от живот и се чувстваше отлично. Е, може би понякога уморяваше малко близките с нескончаемите си идеи и начинания. И като че ли прекаляваше с купоните... Енергия, ви казвам.

Преди седмица Милена беше започнала поредната инициатива - ремонт и пълно обновяване на къщата, в която живееха. Падаше си малко перфекционистка и не се задоволяваше с какво да е - всичко трябваше да е красиво и качествено, но не безумно скъпо. Слава Богу, имаше верен усет на ловец и успяваше да го постигне. А и добри приятели, които ù помагаха.

Днес имаше среща с много близка приятелка, Кристина, която работеше във фирма за врати и можеше да ù предложи добра оферта. Пиха кафе и се забавляваха, докато обсъждаха възможностите за добра сделка. Приятелката я изпрати при най-добрия майстор на фирмата, който отгоре на всичко имал слабост към чаровния пол и можел да направи отстъпка от цената.

Зарадвана, Милена с бърза крачка се запъти към новата задача за деня. След около два часа се върна вкъщи, доволна от приличната оферта, която ù бе дал любителят на нежната половинка на човечеството.

.................................................


Звънна ù телефонът. Беше Кристина, леко учудена какво ли се е случило.
Обадила се на майстора да пита дали е идвала една хубавица да поръчва врата, а той казал, че не, за съжаление, днес никакви хубавици не били минавали и нали ги знаем ние готините мацки колко често си менят настроението и плановете. Може би щяла да мине утре или кой знае кога...



.................................................


Милена горчиво се усмихна и някак набързо и механично приключи разговора. Сипа си чаша вино и седна да прави списък с гостите за четиридесетия си рожден ден.




вторник, 12 май 2009 г.

събота, 9 май 2009 г.

Разлики... (Difference)

Днес, в деня на Европа, две атрактивни първи дами са забелязани да си говорят за разликите между членовете на съюза( разликите в самочувствието, самосъзнанието, отношението към света и природата , здравеопазването и образованието, отношението на правителствата им към тях, а също и за стандарта и качеството им на живот...)

Така поне си мислят папараците, направили снимките.



... А дали всъщност за това си говорят...








... само те си знаят.


петък, 1 май 2009 г.

Ново двайсет- свински грип

Въобще не ми се пише на сериозни теми. Ама никак. Омръзна ми. Искам почивка!
Но не ми я дават. Сега ново 20- свински грип. Аман, бе, хора. Няма ли да ни оставите малко на мира. Аман от манипулации и изкуствено раздухвани паники и страхове.
Вече знаем, че уплашена популация по-лесно се управлява. Не сме толкова неосъзнати.
Но пък и вашите планове все още си се реализират успешно.
Няма нужда да сменяте тактиката:


ШОКИРАЩИ НОВИНИ - СТРЕС - ОТСЛАБЕНА ИМУННА СИСТЕМА- БОЛЕСТИ - ЛЕКАРСТВА - ПАРИ ЗА ФАРМАЦЕВТИЧНАТА ИНДУСТРИЯ - ПАРИ ЗА ПРАВИТЕЛСТВАТА - ПАРИ ЗА НОВИ МАНИПУЛАЦИИ И РАЗДУВКИ...


А за свинския грип ако ви се чете повече- четете в блога на Зоя Маринчева. Има чудесни материали.
Аз съм дотук...
Жалко само, че скоро няма да виждаме такива сладки натурални гледки: