понеделник, 13 септември 2010 г.

Блогът проговори

Най- после се случи... да изпитам истинска удовлетвореност от това да имам блог.
Не че и преди не ми беше супер тръпка, гъдел и кеф, но сега вече съвсем осмисля усилията и времето.
Моя много скъпа приятелка ме помоли (тъй като блоговете официално вече били медия!) да дам още малко гласност в скромния си блог на едно събитие, както и на един проект и инициатива, с която тя е ангажирана и социално, и емоционално.
Става въпрос да се помогне на едни деца , всъщност не съвсем деца, тъй като са на 18-19 години, да стъпят на крака, а не да попаднат в неизбежните капани на бедността и аутсайдерството, а именно-престъпността и проституцията.Това са младежите от домовете, лишени от родителски грижи, които на 18 години излизат напълно неподготвени за живота- нито с нужното за конкурентния пазар образование, нито с адекватни социални умения и здрави емоции , нито с подкрепата( финансова и морална) на родители и роднини.
Общо взето са обречени... С много малки изключения.
Инициативата, за която споменах е един лъч светлина и надежда- поне за някои от тях. Слагам линк тук, за да се ориентирате по-добре
http://www.podslon.org/

А събитието, за което говоря , ще се състои на 18 септември в с. Гурмазово , Софийско, от 16 часа в защитеното селище „Заедно”. Ще бъдат поканени спонсори, работодатели, доброволци и всички , които се чувстват поне малко съпричастни към идеята.
От горе на всичко звучи доста добре:
През деня ще има циркови атракции и много музика,
а после - пиано бар на открито до сред нощ.
И барбекюта ще работят с пълна сила.
Така че за всекиго- по нещо. ;)
Дано и времето да е приятелски настроено.
Макар, че през май, въпреки дъжда пак си беше хубаво. Местихме се ту вън, ту вътре- доста забавно.
Слагам малко снимки от тогава.

























Това е.
Заповядайте!
Ние с Алекс , живот и здраве, пак ще сме там.






3 коментара:

Ondine каза...

Успех с инициативата!

momenti-momenti каза...

Ondine, mersi!

momenti-momenti каза...

Васил Петров и Орлин Павлов пеят в благотворителен джубокс в подкрепа на „Защитено жилище ЗАЕДНО” на 18.09.2010г. В инициативата, която ще се проведе в с. Гурмазово, ще се включат Антони Дончев и музикантите от групата „Show Bizz” със забележителната вокалистка Деница от „Мюзик айдъл 2”. Школата за атракционни изкуства към „Двореца на... децата”- финалисти от „България търси талант”, ще забавляват гостите на събитието с циркови атракции. Проявата цели да набере средства, както и да запознае обществеността с дейността на Фондацията. В своеобразният пиано бар на открито, всеки от присъстващите ще може да поръча песен на гласовитите изпълнители, като по този начин ще помогне за набиране на средства за дома.
„Постарали сме се да направим един хубав празник за всички наши гости. Започваме в 16.00ч. и нощта е пред нас. Каним всички в една от последните летни вечери да се позабавляват да послушат хубава музика и да помогнат с каквото могат, за да може доброто дело да продължи.” Сподели Варвара Панкова – организатор на събитието.

Фондация “Защитено жилище ЗАЕДНО” www.podslon.org цели да помогне на млади хора, израснали без близки, които с навършването на 18 години напускат институциите за деца, без да имат ясна представа къде ще живеят, по какъв начин ще се издържат или как изобщо да се грижат за себе си. Проект “Защитено жилище ЗАЕДНО” има за цел да помага на тези младежи, предоставяйки им временен дом, давайки им възможност да учат и да се развиват професионално, осигурявайки им консултантска и психологическа подкрепа.