вторник, 14 октомври 2014 г.

Поколения…или нищо ново под слънцето


                                                                                            Всяка прилика с лица, събития,кучета и котки е напълно случайна




Всичко започна с една недоядена, скрита пица и свърши…пак там. Но междувременно се случиха и разни  други работи.

Tийнейджърските майки се славят с това, че доста   носят на  изненади и затова животът щедро ги черпи с още.  И още. А ето я и самата история:

На тийнейджъра му се дояжда пица и си я поръчва по телефона. Тъкмо отхапва с огромна наслада първото уханно парче и чува, че майка му  се прибира  сюрпризиращо рано у дома. Пица, поръчана за вкъщи, в леглото…- всичко това е в яркочервената зона със забрани.  Детето с ловко, отработено движение избутва кутията с ароматното, топло съдържание под леглото и бързо преглъща. След десетина минути, вече облечен, излиза с приятели (навярно да хапне пица ;) . Майката, почувствала се леко изоставена и самотна, решава да пусне кучето и котката вкъщи. Те обикновено предпочитат двора, но точно в този момент се втурват към „детската“ стая с безобразно предизвикани обонятелни сетива. Когато майката влиза веднага след тях , кадърът вече е ясно оформен. В него има половин куче със силно  разлюляна опашка( предната половина  издава грухтящи звуци под леглото ) и котка , която чевръсто измъква с лапа мазна кутия.

Лошото, обаче, както знаете, никога не идва само. Майката заляга и тя под леглото. Вече е ясно , че е скривалище. Гледа за още улики и зърва в най-далечния ъгъл една нахилена приполовена бутилка водка.

Уффф, добре- поне няма спринцовки!!!

Сяда на леглото, усмихва се леко кривичко,  спомня си крехките младежки години и отпива глътка водка. Направо от шишето. Но не много голяма. Да не личи!

 

Няма коментари: