неделя, 7 август 2016 г.

Въпросите на лятото ( а то още не е свършило)
 

1 Защо кучето ни Лора мъкне трофеи от плажа - умрели малки делфинчета? Не съм кучешки психолог и затова не съм сигурна  дали всъщност ни прави подаръци, дали иска да се изфука какъв добър ловец е, дали е загрижена по кучешки или си осигурява парфюм за по-късно. За храна е ясно, че не става въпрос.

2. Защо новият ни домашен любимец жабата Жана я няма по цял ден? Появява се само нощем, сяда по жабешки до хамака и замечтано гледа към луната. Не съм жабешки психолог и май за пръв път виждам на живо омагьосана принцеса.

3. Защо еколозите от Царево не идват при нашите сигнали за мъртви делфини? И защо когато им скръцнаха със зъби от РИОСВ в Бургас за днешния голям екземпляр, те излъгаха, че вече са го прибрали. А той се разлага пред очите ми, тук и сега! Не трябва да съм психолог, за да се сетя , че не им пука особено, бягат от отговорност по деЦки  и още си живеят в Мичурин.            Еее, догледа ми се  „Адио Рио.“ Помните ли го? Ако днешният делфин не беше толкова голям, с Лорчето можеха да участват в „ Адио Рио“ 2.

4. Защо всяка вечер задължително трябва да има панаирджийски помпозна заря , която да превръща всички животинки наоколо в безпомощни топки страх и ужас?

5. Защо точно това лято пак ми се дочете „ Закуска за шампиони“? Бог да благослови Кърт Вонегът , че ми помага да пускам  парата на порции и по малко!

А лятото още не е свършило…

Няма коментари: