петък, 19 септември 2008 г.

ГЛЕДАМ И НЕ ИСКАМ ДА ПОВЯРВАМ

Гледам,гледам и още не мога да повярвам. Не искам да повярвам...
Тази грозотия,този кошмар! На едно от най-хубавите плажчета на прекрасното ни Черноморие се роди този мастодонт,това чудовище от бетон. Роди се от нищото, за една зима. Роди се от човешката лакомия, общинската и държавна корупция, парвенюшката безвкусица и кич, неуважението към природата и красотата и най-вече от късогледството и огромното его на господата.
Драги господа,
защо, за къде,за кога, за бога!!!
Не чухте ли,че в Испания и Турция бутат хотели? Не разбрахте ли,че туристите търсят спокойствие,а не дуднещ или пронизителен шум на машини. Искат красива природа, а не бетонни чудовища? Не чувате ли статистиките за отлива на туристи от България? Не усещате ли,че все повече българи предпочитат да прекарват летните си отпуски в Турция и Гърция. Не виждате ли отчаяните баби по автогарите с табелки за свободни квартири,на които взехте основното препитание?
Съмнявам се,че въобще ви пука...
Е, за това късогледство и наглост говоря!
Целият свят вече е на нокти заради глобалното затопляне. Статистиките са плашещи.Събират се умовете на човечеството в общи усилия за избягване на надвисналата катастрофа. Дори и богатите вече се позамислят...

А у нас строят хотели...На прекрасни девствени места. На самия бряг на морето.
На Рилските езера. На всяко скъпоценно за инвестиция парче земя...

1 коментар:

Почивки в Турция каза...

Мисля, че рано или късно ще започнат да събарят хотели, както се случи в други държави. В същата Турция нещата се подобряват в тази насока, дано и при нас да се усетят. Иначе така ще продължаваме да търсим спокойна почивка в чужбина.