сряда, 16 декември 2009 г.

Какво става?


Когато официално затвориха Rе:TV бях съкрушена.Единствената ми утеха беше радио RFI. От вчера и него го няма. На честота 103,6 е някакво радио Фокус.
ПОМОЩ!!!
Какво става?
Някой знае ли?
Остана ли нещо за гледане и слушане...
Нямам думи!

Всъщност имам...ама са нецензурни.

9 коментара:

Zoya Marincheva каза...

Доколкото разбрах, френският собственик иска да продава радиото, спира излъчването му, а СЕМ светкавично предоставя честотата му на Фокус, което е доста спорен ход и се предполага, че може би всичко това е оркестрирано и предварително наредено, предивд собственикът на Фокус, на когото са правени подобни услуги и преди.

momenti-momenti каза...

Гадно...

Любомир Николов каза...

Я да пожелая тук, на momenti-momenti, през идващите коледни и новогодишни празници, а и през цялата 2010-та , много ЩАСТЛИВИ моменти. И много морски моменти, защото знам, че и двамата ги обичаме.

momenti-momenti каза...

О, Любо, каква приятна изненада! И на теб да ти се връща двойно!
:)))

Анонимен каза...

Начало
България
16 дек 2009, 13:28 Журналистите на РФИ в България протестираха срещу спирането на програматаОт Дневник Последна промяна в 13:35 на 16 дек 2009, 544 прочитания, 9 коментара




Журналистите от "Радио Франс Интернационал" - София (РФИ - София), протестират срещу необоснованото според тях от юридическа гледна точка решение на СЕМ, съобщи БТА.

Това се посочва в декларация на радиото във връзка с решение на СЕМ да измени индивидуалния лиценз за радиодейност за област София на "Софмедия броадкастинг" ЕООД. Според тях това представлява акт на грубо морално незачитане на обществената ангажираност към аудиторията на една доказана и честна медия, както и към работещите в нея журналисти и технически специалисти.

Налице е и опит да бъдат заблудени общественото мнение и журналистическата колегия, като зад параван на юридическа структура рязко се променят спецификата и моделът на работата на радиото и се съдейства за непрозрачната препродажба на медията, пише в декларацията. От радиото отбелязват, че "най-странното е, че за осъществяването на подобно намерение съдейства институцията, призвана от законите на страната да предотвратява такива машинации".

Бързината, с която се осъществи преместването на точката на излъчване от студиото на РФИ - София, към студиото на радио "Фокус", говори, че това е отдавна и добре обмислена операция, смятат от РФИ - София. Те посочват, че на практика РФИ - София, в момента не може да излъчва, като сигналът му е бил спрян дори преди официалното оповестяване на решенията, взети на иначе "закритото" заседание на СЕМ.

momenti-momenti каза...

Анонимен, благодаря ти!

momenti-momenti каза...

http://www.podpiski.org/index.php?option=com_community&view=groups&task=viewgroup&groupid=25&Itemid=177

Tова е подписка в защита на радиото. Който иска, може да го подкрепи.

Хесапов каза...

За жалост французите просто се отказаха от RFI, което е много жалко, защото просто няма да слушаме, това което бяхме свикнали, а можеше да намерим само там...
Ще ми липсва единственото радио с КУЛТУРА и новини от ЕС в БГ-ефира!
Наистина жалко ще трябва сами да си правим хубавото...Някой знае ли как се прави онлайн радио?

momenti-momenti каза...

Хесапов, много жалко, наистина! За онлайн радиото...не знам.
Но нещо трябва да се направи при всички случаи, защото RFI ужасно липсва. :(