сряда, 17 октомври 2018 г.

И пак за Лили, вълшебната рибка!

Добро утро, мили хора!
Аз пак за „ Лили Рибката“ ще ви говоря, но този филм толкова  ми влезе в главата( каква глава, направо- в сърцето!), че искам да споделя и даря това прекрасно преживяване  на повече хора. Приемам го като лична мисия!  Тъй като видях, че  киносалоните не се пълнят много на филм, който е гордост за България с голямата си награда на журито за най- добър пълнометражен филм във фестивал на детското кино в Сан Диего, Калифорния, реших да поровя в интернет и да открия причините - т.е.  антирекламите на филма. Да, чувала съм, че никой пророк не е приет в своята родина, но сякаш имаше и нещо повече от това.  И открих две мощни негативни мнения. Едното е качено в БГ-мама от Злодеида, която твърди, че филмът е джендър и е поръчков и добавя коментар , обиколил социалните медии от разтревожена  майка, която предупреждава родителите да не водят децата си на този  филм. Вторият коментар е на Атанас Добрев, който твърди, че „Лили рибката“ е не просто джендър-филм, както писаха някои, а потресаващо бездарно детско кино.  Хмм- ти да видиш! Явно всички в  журито в Сан Диего нищо не разбират!
Докато първото мнение на майката е по-скоро „ загрижено- разтревожено-предупреждаващо“, то във втората статия откровено личи езика на омразата. Двата коментара са от типа  „доброто ченге- лошото ченге“. Но с тази делянпеевска „ култура“ какво друго да очакваш !?!
Както и да е, от както  свят светува  добро и зло се борят, но от нас зависи от коя страна ще застанем!
А този филм е твърдо застанал  от светлата, добрата страна на спектъра. Дори от устата на Кольо, страшния селянин, който опростачваше всичко и "шамари" бе неговото верую, към края на историята се роди едно непохватно, но вълшебно  „Обичам те!“
 От филмът струи не само мъдрост, толерантност и кураж, но и много любов и красота!
А любовта  и красотата са не само полезни, но и лечебни за децата! И за техните родители, разбира се!
Лично благодаря на създателите на филма. Ще го гледам отново,този път с приятели и всичките им деца и внуци! <3 p="">

Няма коментари: